onsdag 16 januari 2013

Snabbt plogade cykelbanor Hässelby

Som vanligt är cykebanorna i Hässelby norra villastad snabbt plogade. Innan de lokala bilvägarna. Samma dag som snöfallet började har de varit ute på många cykelbanor. Så här såg det ut i går kväll.


7 kommentarer:

 1. Snyggt! Själv cyklade jag hem från stan vid halvåttarycket igårkväll. På hela sträckan till Nockeby så var inte en cm plogat på cykelbanorna. Tyvärr. Problemet är ju att man inte kan planera för sin färd till jobbet med så stokastiska förutsättningar. I morse fick det därför bli tunnelbana för jag kan tyvärr inte lita på att det blivit plogat under natten... Förhoppningsvis kan man cykla imorgon.

  //Andreas

  SvaraRadera
 2. Andreas, din huvudsakliga cykelväg är från Nockeby, Alviksvägen och sen Tranebergsbron? Ungefär vart cyklar du inne i city?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jon, den går därefter vidare längs Rålambshovsparken och sedan upp via Kungl Myntverket strax innan Stadshuset och ut på Klarabergsviadukten för att därifrån tråckla mig fram till Stureplan ungefär. Ibland kör jag via Stadshuset och längs Fredsgatan.

   Vet inte hur du kör, men är du också irriterad på den där Parkeringsskylten på Norr Mälarstrands cykelbana strax innan Boulecafeet? Den som nu står kloss an den "breddade" cykelbanan och tvingar folk att göra en marginell sväng för att komma förbi (annars krokar styret i) och man därmed är i motsatta cykelbanan. Har försökt få dem att flytta den till trottoarkant men "då skulle den stå ivägen för parkerade bilar". Ja, den syftar ju till att reglera för parkerade bilar så jag tyckte att den gott kunde få stå där den hör hemma men Staden tyckte det var bättre att den var trafikfarlig för cyklister... :-)

   ///A

   Radera
  2. Be dom ställa den i ytterkant mot gräset/buskarna. 50 cm från asfaltskanten på cykelbanan. Hänvisa till deras egen handbok: Cykel i staden, http://foretag.stockholm.se/Regler-och-ansvar/Bygga/Handbocker/Cykelhandbocker-/

   Radera
  3. Ahhhh, mycket bra. Jag tror dock att det är vilja det brister på generellt. De struntar tyvärr i det för de ser det bara utifrån bilisternas perspektiv. Snömos från himlen och snömos från våra politiker...

   Jag gör dock ett försök till med förnyad kraft och argumentation/dokumentation från dig Krister!!!

   //Andreas

   Radera
  4. Andreas, skyll inte detta på politiker. Detta är verket av mer eller mindre odugliga och oengagerade tjänstemän som inte ens klara av att följa förvaltningens egna handböcker. Tycker våra politiker ska kunna kräva och förvänta sig att tjänstemännen utför ett professionellt arbete...
   Du hittar avsnittet om stolplacering på s 52 i handboken.

   Radera