fredag 14 december 2012

Är DNs rubriker överdrivna?

I DN idag skrivs om massiv kritik mot snöröjningen i Stockholm. Bilden på papperstidningens förstasida visar dock en gata som är snöröjd.

http://www.dn.se/sthlm/snorojningen-har-fungerat-bra

Förvisso ligger snö i stora högar bredvid vägen men det påverkar inte framkomligheten. Och snö har skrapats ihop i högar varje vinter så länge jag kan minnas.
Ut mot Hässelby har snöröjningen fungerat i huvudsak bra, även på cykelbanor. Och på tex Kungsholmen i city där jag passerat har det varit snöröjt. Är jag verkligen beredd att betala en ännu högre beredskap för snöröjning?

2 kommentarer:

 1. I Älvsjö har knappt plogats alls. De större vägarna har plogats hjälpligt - det tog 2 dygn efter snöfallet 6/12 innan matarbussen till tunnelbanan, 141, kunde köra sista kilometern mot Långsjön. Mindre vägar - ex Tornfalksvägen har halvhjärtat plogats en gång sen snöfallet 6/12 - halvhjärtat eftersom bara en dryg bilbredd plogades och högar lämnades i korsningarna där de stör framkomlighet och sikt. Trottoarer och cykelvägar har inte plogats alls sen 6/12. Här finns ingen datumparkering att skylla på. Idag är det 15/12...
  Andra år har plogbilar varit en vanlig syn vintertid. I år har jag knappt sett nån. Nåt är väldigt snett.
  Jag hade hoppats kunna vintercykla till Solna - det är omöjligt. Men - det är de gamla som inte kan komma ut det är synd om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj det där låter inte kul. Då fanns det fog för DNs rubriker helt klart.

   Radera